יצא לכם לראות סרטון בטיקטוק, או לקרוא פוסט בפייסבוק ולתהות “מה הסיכוי שזה נכון”? בעידן של הפגזת מידע מכל עבר – רשתות חברתיות, גוגל, חדשות, פרסומות ועוד – קשה לנו לדעת מה מכל המידע אמין. מתי עובדים עלינו? מתי מציגים לנו נתונים חלקיים או מסולפים? מתי מנסים להטעות אותנו? זאת ההזדמנות לקבל תשובות!
בקורס ראשון מסוגו בארץ, נקבל כלים פרקטיים להערכת רמת אמינות של מידע, להבנת שגיאות נפוצות בהסקת מסקנות, איך להימנע מהן ולקבל החלטות חכמות יותר – לא משנה אם זה בתחומי כלכלה, מדע, פוליטיקה, או כל תחום אחר.
בוגרי הקורס ישפרו את היחסים הבינאישיים שלהם ויגדילו את הסיכוי שהצד השני יקשיב להם בוויכוח, יבינו את החשיבה המדעית ומה נדרש כדי להפוך מחקר מדעי לאיכותי ואת תוצאותיו לאמינות.
במילותיהם של בוגרי הקורס: “תוכן שצריך להיות חובה במערכת החינוך“.
זוכרים את התמנון המפורסם שידע מראש את תוצאות גביע העולם בכדורגל בשנת 2010? נעים מאוד, אפקט המגירה, הידוע גם בשמו השני “הטיית פרסום”. אם ניקח הרבה חיות מכל העולם שינסו לנחש את תוצאות המשחקים וייכשלו, כמה מהן יגיעו לכותרות? אף לא אחת מהן.
אז אם קיימות מאות חיות שמנסות לנחש, סביר להניח שאחת או אפילו כמה מהן יצליחו. אותה אחת תקבל את כל תשומת הלב התקשורתית ותיצור את האשליה של יכולות נבואיות, בעוד שהיא בסך הכל הניחוש שהצליח והתפרסם.
אני לביא שחר, בוגר תואר שני בהנדסה ביו-רפואית ותעודת הוראה במתמטיקה. עוסק בניהול מוצר טכנולוגי ובהוראת פיזיקה, ויש סיכוי שאתם מכירים אותי בתור “טיצ’ר לבה” (Teacher Lava) מהטיקטוק, אינסטגרם או יוטיוב.
בשנים האחרונות, במקביל לקריירה בהייטק והוראה בבתי ספר, אני גם מרצה בנושאי חשיבה חדה, מדע והנגשת ידע לחברות, עסקים, מורים, תלמידים ועוד – מגיל 6 והלאה.
ב20 השנים האחרונות למדתי ועסקתי בהוראה עם צעירים ובוגרים במגוון גדול של מקצועות, מסגרות וגישות הוראה.
אני שואף לעורר אצל הלומדים והלומדות סקרנות לעולם – להראות להם שמאחורי כל דבר עומד משהו מעניין אם מסתכלים מהזווית הנכונה או שואלים את השאלה הנכונה. אני רוצה לתת למבוגרים ולילדים כלים לחידוד המוח והגברת הערנות שישפרו את יכולת קבלת ההחלטות שלהם וכך ישפרו את אורח החיים שלהם.
אני מאמין בלשאול שאלות ולהטיל ספק בריא:
למה כשנותנים לי המלצה בסגנון “תנסה את זה. לי זה עבד” זה בסיכוי גבוה חרטא?
מהם המנגנונים שמאפשרים לנו מצד אחד לקבל החלטות בצורה מהירה ויעילה, ומצד שני מהווים נקודת תורפה חשיבתית?
מסקנות שגויות מובילות לקבלת החלטות שגויה בתחומים רבים כגון בריאות, כלכלה ועוד. אז איך מתגברים על זה?
חלק מההטיות הטבועות במוח שלנו גורמות לנו להאמין בקלות לתאוריות קונספירציה מחד, ולא לשחרר את האמונות שלנו מאידך. אז איך אפשר לצאת מזה?
עיתונות ומדיות אחרות מספקים לנו כמות אדירה של קליקבייטים ופייק. בקורס נלמד איך לנווט בין כל פיסות המידע ולהבין את התוכן האמיתי מאחורי הכותרות המפוצצות
מה גורם לאדם עם אמונות שונות ואפילו הפוכות משלנו להקשיב לנו באמת ולשנות את דעתו?
קורס הכולל בניית חוסן לטעויות בהסקת מסקנות ולניסיונות לעבוד עלינו ולמכור לנו מידע שקרי או מסולף. הקורס גם נותן הבנה של מה עומד מאחורי אמונה בתיאוריות קונספירציה.
קורס המשך מעמיק הכולל שיפור קבלת החלטות כלכליות, הבנה של איך עושים מדע איכותי והיכרות עם תיאוריות קונספירציה ופסאודו מדעיות נפוצות. הקורס מקנה כלים לשכנוע אנשים לזוז מאמונותיהם.
חבילה הנותנת את שני הקורסים – הבסיסי והמתקדם – במחיר מבצע מיוחד לנרשמים מראש!
הקורס מתאים לכל אדם סקרן שרוצה לחזק את המוח שלו, לחדד את החשיבה שלו ולעשות לאנשים אחרים חיים קשים בניסיון לעבוד עליו ולתמרן אותו.
כמו כן, הקורס מתאים לאנשים שקוראים ידיעות מדעיות ורוצים להבין טוב יותר האם הן מבוססות והאם אפשר לסמוך עליהן ולבסס עליהן החלטות כלכליות ובריאותיות.
בנוסף, הקורס מתאים לאנשים שאוהבים להתווכח או רוצים להשתפר במענה לטיעונים בוויכוחים, כולל עם פרו-פלסטיניים על המצב בישראל.
ללקוחות פרטיים הקורס מוקלט וזמין לצפייה בכל מקום ושעה. עסקים וארגונים יכולים להזמין את הקורס בזום או פנים אל פנים.
ההקלטות של כל השיעורים יהיו זמינות לכל התלמידים עד חודש אחרי סיום הקורס.
לא צריך שום ידע מוקדם.
הקורס מתאים לגילאים 13-99. יש לציין שמידי פעם יהיו דוגמאות שלרוב רק מבוגרים מבינים (נושאי כלכלה וכו’).